Istra

Istra je največji hrvaški polotok na Severnem Jadranu, ki je v neposredni bližini Italije in Slovenije ter je za številne obiskovalce najbližja mediteranska destinacija. Istra je območje izjemnih naravnih lepot, neprecenljive kulturno zgodovinske dediščine in bogate gastronomske ponudbe.

Istra ima ugoden geografski položaj in dobro prometno povezanost z ostankom Hrvaške in z evropskimi državami. Letališče Pulj nudi številne redne letalske linije in charter polete. Razen letališča v Pulju se na istrskem območju nahaja tudi manjše letališče Vrsar, na oddaljenosti 150 km pa so letališča na Reki in v Trstu. V Istro se lahko pripotuje tudi z vlakom iz Zagreba ali iz Ljubljane in s stalnimi in sezonskimi ladijskimi linijami. Kljub temu pa največ obiskovalcev obišče Istro z osebnimi avtomobili, saj je Istra cestno zelo dobro povezana z najbližjimi evropskimi destinacijami.

S stališča prodaje nepremičnin je Istra zelo raznoliki trg, specifičen glede na mnoge parametre. Najpopularnejši tip nepremičnin so kamnite hiše z bazeni. Za razliko od ostanka hrvaške obale in otokov kupcem nepremičnin v Istri večinoma ni odločilen dejavnik pri izboru nepremičnine pogled na morje. Tukaj je bistvena mikro lokacija, lepota okolice in kakovost same nepremičnine. Poleg kamnitih hiš v notranjosti Istre je tukaj veliko povpraševanje po kvalitetnih apartmajih v bližini morja na območju Rovinja in Poreča, kjer imajo nepremičnine tudi največjo vrednost. Kupci nepremičnin v Istri kupujejo nepremičnine za lasten oddih ali prebivanje skozi vse leto, pogosto pa tudi za poznejše turistično oddajanje glede na to, da so najemi nepremičnin v Istri zelo dragi, zaradi česar je možno relativno hitro vračanje investicije. Poleg nakupov nepremičnin za oddih je Istra znana tudi kot odličen potencial za razvoj projektov in investicij. Zaradi tega je veliko povpraševanje tudi po kvalitetnih gradbenih zemljiščih za razvoj stanovanjskih in turističnih projektov, kot so resorti in hoteli.

Želite prodati neprečninu?

Kontaktiraj nas!

Newsletter

Naročite se na naše elektronske novice !